Okulumuzun tarihçesi

18.11.2013 2070

OKULUMUZUN TARİHÇESi

Kurum Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 07/10/1993 tarihli ve 3220 sayılı açılış oluru ile, İzmir ili Konak ilçesi Kordon İlkokulu ve Sanat Ortaokulu bahçesindeki binaların bir bölümünde "MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ" olarak hizmete girmiştir. Yetişkin zihinsel engelli gençlere, iş ve mesleki beceri kazandırarak onları topluma yararlı, üretken ve istihdam edilebilir duruma getirmek amacıyla eğitim verilmektedir. Hizmet binasının onarımı gerekçesiyle 1996 yılında Alsancak semtinde İş ve İşçi Bulma Kurumu Bölge Müdürlüğüne ait eski binaya geçici olarak taşındı. 1997 yılında Döner Sermaye İşletmesi kuruldu. Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 16/08/1999 tarih ve 420/2292 sayılı okulların ad ve statülerinde yeniden düzenleme onayı ile kurumumuzun adı "KONAK İŞ EĞİTİM MERKEZİ" olarak değiştirildi. Kurum geçici olarak hizmet verdiği binadan 2000 yılı Temmuz ayında Çankaya semtindeki eski Şehit Fethi Bey İlkokulu binasına taşındı. 9 yıl sonra kurumumuz  Eylül 2009 tarihinde İzmir İl Özel İdare tarafından yapılan Karşıyaka Örnekköy Semtindeki yeni hizmet binasına taşındı.